Wat is de Oplossing Volgens Jullie?

Wat is de Oplossing Volgens Jullie?

door Shaykh ‘Abd-Allah Ar-Rushuud, rahimahu Allah

vertaald door Ibn Firnas

De oplossing voor de kwesties van de Ummah worden niet bepaald volgens de persoonlijke visie. De Quraan en Sunnah zijn genoeg als Leiding tegen elke dwaling en gidsend bij elke verwarring. De lasten die de Ummah ondervind door zwakte komen uit twee kanten voort : “ de geloofskant en de materiele kant.”

De oplossing voor de geloofszwakte is;

Het uitnodigen naar zuivering van de Tawheed – die het verloochenen van de taghuut (afgod) omvat – en het geloven in Allah; met daarbij de tafseel (detailleringen) die verduidelijkt werden door de geleerden.

De oplossing voor de materiele zwakte is;

De Jihaad voor de Zaak van Allah Subhaanahu wa Ta’ala. Daarin zitten namelijk de openlijke en verborgen voordelen voor de gehele Ummah die alleen Allah kent – zelfs als de pessimisten en de ontmoedigers er niet tegen kunnen.

“Vechten is u geboden ofschoon gij er afkerig van zijt; maar het kan zijn, dat gij tegenzin hebt in iets terwijl het goed voor u is en het kan zijn, dat u iets behaagt terwijl het slecht voor u is. Allah weet het en gij weet het niet.”
[Surrat Al-Baqarah; 216]


Hierover zegt Shaykh al-Islaam Ibn Taymiyyah, rahimahu Allah:

“De vestiging van het geloof is door een Leidend Boek en een Ondersteunend Zwaard, en Allah is Genoeg voor u als Leidinggever en Helper.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: